Personal Data & Privacy Notice

Personal Data and Privacy Notice

Introduction

Tay Chambers respect your personal data and privacy. We treat and view your personal data and privacy security seriously. This Personal Data and Privacy Notice (“Notice”) will set out the manner in which Tay Chambers uses, processes, and handles your Personal Data. Your privacy is important to Tay Chambers. You are required to read this Notice carefully as it forms part of the terms of use which govern and regulate the use of services provided by Tay Chambers. This Notice is issued to all our clients pursuant to the requirements of the Malaysia’s Personal Data Protection Act 2010. 

You hereby consent and shall be deemed to consent and have consented to the processing of your Personal Data by Tay Chambers and all persons involved in the provision of services by Tay Chambers by engaging or utilising Tay Chambers to provide legal services, assistance, consultations and enquiries or by interacting with Tay Chambers either at our office premises, events, seminars, talks or otherwise, or by using Tay Chambers’ website: https://www.taychambers.com (“Website”) or by providing any Personal Data to an authorised officer of Tay Chambers.

In the event of any conflict between this English language version of this Notice and any subsequent translation into any other language, this English language version shall prevail. Tay Chambers shall have the rights to vary, amend, update or modify the terms and contents of this Notice at any time by uploading the updated Notice on the Website. By continuing to communicate with Tay Chambers, use our legal services or engage Tay Chambers for assistance, consultations and/or enquiries following the variations, amendments, updates and modifications to the terms and contents of this Notice, it shall signify your acceptance of such variations, amendments, updates and modifications.

Collection of Personal Data

1. “Personal Data” means and shall mean information about you which you have provided to Tay Chambers, such as your name, nickname, billing address, correspondence address, delivery address, telephone or mobile number, gender, facsimile number, email address, National Registration Identity Card number, passport number, nationality, age, date of birth, images or avatars or photographs or audio or video recordings that you share with us, academic qualifications, academic certificates, past working experience and qualifications, certificates, documents, remarks, resume or video resume that you share with us, your previous salary, credit card details, debit card details, EPF and SOCSO number, personal interest and preferences, enquiries, particulars of your spouse or family members and bank account information and any information which may identify you, your spouse or family members, information about your network and the people and accounts you interacted with, government issued identification or other information required for our due diligence, know-your-customer (KYC), identity verification or fraud prevention purposes, usage and transaction data, location data, aggregate data on content the user engages with and any other information and documents associated with the provision of any information by you to Tay Chambers that has been or may be collected, stored, used and processed by Tay Chambers from time to time. We may collect, use and process your Personal Data which you have provided to us through our Website or through any other means. 

2. In addition to the Personal Data you provide or submit to Tay Chambers directly whether or not through the Website (i.e. during your communications with Tay Chambers and/or when you engage Tay Chambers for legal services or to request for legal services or to seek assistance, consultations or enquiries), Tay Chambers may also collect your Personal Data from a variety of sources of which Tay Chambers has or may have an involvement whether directly or indirectly in, including but not limited to, any appointments, events, seminars, talks or otherwise organised, participated, scheduled or sponsored by Tay Chambers and/or from the cookies used on the Website.

3. The provision of your Personal Data that we collect is voluntary. However, if you do not provide your Personal Data, Tay Chambers may not be able to (i) communicate with you; (ii) provide you with the legal services, assistance, consultations and enquiries required by you; or (iii) process your Personal Data for the purposes deemed fit by Tay Chambers including but not limited to potential internship, pupillage or employment with Tay Chambers.

4. You agree not to submit any information to us which is inaccurate or misleading, and you agree to inform us of any inaccuracies or changes to such information. You further agree to submit information to Tay Chambers which is accurate, updated, true and complete. We reserve the right at our sole discretion to require further documentation to verify the information provided by you. We generally do not require sensitive Personal Data about you for the provision of legal services, assistance, consultations and enquiries to you unless required by applicable laws. If you do not want sensitive Personal Data to be collected, please do not submit it. Sensitive personal data includes any Personal Data as to the political opinions, religious beliefs or other beliefs of a similar nature, the commission or alleged commission of any offence.

Purposes of Collecting and Use of Personal Data

5. Tay Chambers may use and process your Personal Data for the purposes relating to the legal services, assistance, consultations or enquiries requested by you and for the business activities of Tay Chambers which shall include, without limitation:-

  1. to communicate with you, your referee and/or the guarantor whom details have been provided by you;
  2. to verify your identity and details with the respective parties and authorities;
  3. to process and respond to questions, comments, assistance sought and enquiries by you;
  4. to render services and assistance to you whereby the services and assistance shall be provided by Tay Chambers or Tay Chambers’ authorised agents or representative(s);
  5. to administer, provide and manage the legal services, assistance, consultations or enquiries rendered by Tay Chambers;
  6. to assess and/or verify your employability and credit worthiness;
  7. for internal administrative and management purposes;
  8. to manage and develop internal training and assurance;
  9. to monitor, improve, maintain and develop the operation and performance of Tay Chambers and its related services and assistance rendered;
  10. to maintain and develop the Website;
  11. to carry out research and development and statistical analysis;
  12. to detect and prevent fraudulent activity or crime;
  13. to provide information to regulatory and governmental authorities in order to comply with statutory and government requirements, including the necessary disclosure to the Unclaimed Money Management Division of the Accountant General’s Department of Malaysia of your information as required pursuant to the Unclaimed Moneys Act 1965 and its prevailing or subsequent regulations in the event of any unclaimed monies on your part;
  14. for Tay Chambers to comply with its obligations under law, including compliance with laws relating to evidence; and 
  15. or all other purposes in relation to or incidental to the above,

and you hereby agree and consent to Tay Chambers collecting, using and processing your Personal Data in the manner as identified in this Notice. You hereby agree not to submit any information to Tay Chambers through the Website in the event you do not agree and consent to Tay Chambers and the Website processing your Personal Data for the abovementioned purposes. 

Other Purposes

6. Tay Chambers may also use and process your data for other purposes which shall include, without limitation:-

  1. to send you materials such as write-ups, statements, newsletters, articles as well as other updates;
  2. to send public service announcements or seasonal greetings messages;
  3. to distribute information or details of events, seminars, conferences and talks which may be of interest to you.

7. If you do not consent to Tay Chambers processing your Personal Data for the purposes listed in paragraph 6, please notify Tay Chambers using the contact details stated in paragraph 13 below.

8. Tay Chambers will seek your consent before processing your Personal Data for purposes other than those set out in paragraphs 5 and 6 above. 

Transfer and Retention of Personal Data

9. As part of the Tay Chambers’ information technology storage facilities and servers may be located in other jurisdictions, your Personal Data may be transferred to, stored, used and processed in a jurisdiction other than Malaysia. Further, your Personal Data may be transferred out of Malaysia for the purposes as described in paragraphs 5 and 6 above where such legal services, assistance, consultations or enquiries rendered by us may involve parties or authorities located outside of Malaysia. 

10. Tay Chambers will also retain your Personal Data for the period necessary to fulfil the purposes set out in paragraphs 5 and 6 above and for any other purposes as Tay Chambers deems fit.

Security of Personal Data

11. Tay Chamber shall keep and process your Personal Data in a secure manner. Tay Chambers endeavour, where practicable, to implement appropriate measure, security safeguards and procedures in compliance with existing laws and regulations to ensure the confidentiality of your Personal Data and to prevent any unauthorised or unlawful use of your Personal Data as well as any accidental loss or destruction of, or damages to such information.

In the event Tay Chambers provides the Personal Data to any third parties, Tay Chambers will take reasonable step to ensure that these parties are contractually bound to protect your privacy, keep your Personal Data secure and process it in accordance with the applicable law. 

Disclosure to Third Parties

12. Tay Chambers may engage other companies, service providers or individuals to perform functions on Tay Chambers’ behalf, and consequently may provide access to or disclose your Personal Data to the third parties such as those listed below (not exhaustive):

  1. third parties contracted by or authorised by Tay Chambers to assist Tay Chambers in relation to delivery of all or part of the assistance or Tay Chambers’ services to you;
  2. business partners, strategic partners, service and content providers and contractors who are involved in delivering any part of our services or assistance to you;
  3. professional advisors including lawyers, accountants, tax advisors and auditors, on a need to know basis;
  4. credit providers or credit reporting agencies or fraud prevention agencies;
  5. information technology (IT) service providers;
  6. data entry service providers;
  7. storage facility providers;
  8. banks and financial institutions;
  9. any professional advisors and external auditors;
  10. regulatory and governmental authorities;
  11. insurance provider;
  12. any organization that we enter into a reorganization or reformation where any Personal Data we hold about you will be transferred
  13. law enforcement bodies to assist in their functions, courts of law or as otherwise required or authorised by law, including for the purposes as described in paragraph 5(f) above; and
  14. otherwise permitted under any legislation of data protection.

Rights to Access and Correct Personal Data and Inquiries

13. Subject to any exceptions under the applicable laws, you may at any time hereafter request: (i) for access to your Personal Data; (ii) for correction or rectification of your Personal Data; (iii) to limit the processing of your Personal Data; or (iv) to seek further information from Tay Chambers regarding the processing of your Personal Data by contacting:-

Name: Tay Hongyi
Address: No. 7-02, Jalan Molek 1/29, Taman Molek, 81100 Johor Bahru, Johor
Email: [email protected]
Telephone No.: +60197388420 

14. You must state specifically the Personal Data that you wish to access or correct. We may exercise our discretion in allowing the access and corrections requested and may take steps to verify your identity including requiring further documentary evidence and details about your request to avoid fraud and inaccuracy, before we are able to respond to your request. Tay Chambers has the right to refuse your requests to access and/or make any correction to your Personal Data for the reasons permitted under law, such as where the expense of providing access to you is disproportionate to the risks to your privacy.

Consent 

15.  You consent to the collections, use, disclosure and processing of the Personal Data by Tay Chambers as described hereinabove. Unless and until you inform Tay Chambers to the contrary of your consent, it shall be deemed that you have fully provided your consent to Tay Chambers to collect, use and process your Personal Data. If you do not consent to the processing of your Personal Data as described in this Notice, please do not use our services or access our platform or fill up any information or Personal Data of yours. We reserve the right to vary, modify, update and amend this Notice at any time. To the fullest extent permissible under the prevailing and applicable law, your continued engagement of Tay Chambers and the use of the Website, including supplying of any information or Personal Data, shall constitute your irrevocable acknowledgement and acceptance of the changes made to this Notice.

个人资料和隐私声明

介绍

Tay Chambers尊重您的个人资料和隐私。我们严正地处理和看待您的个人资料和隐私安全。本个人资料和隐私声明(声明)将规定Tay Chambers使用和处理您的个人资料的方式。 您的隐私对Tay Chambers很重要。 您需要仔细阅读本声明,因为它构成了管理和规范Tay Chambers提供服务使用的使用条款的一部分。本声明是根据2010年马来西亚个人数据法的要求向我们所有客户发出的。

您在此同意并应被视为同意 Tay Chambers处理您的个人资料以及所有参与 Tay Chambers 提供服务的人员通过参与或利用 Tay Chambers提供法律服务、协助、咨询和查询来处理您的个人资料,或通过在我们的办公场所、活动、研讨会、讲座或其他方式与Tay Chambers进行互动,或通过使用Tay Chambers的网站:https://www.taychambers.com网站)或通过将任何个人资料提供给Tay Chambers的授权人员。

如果本声明的英文版本与任何后续其他语言翻译的版本之间存在任何冲突,应以英文版本为准。 Tay Chambers有权随时更改、更新或修订本声明的条款和内容,并在网站上上传更新后的声明。在本声明的条款和内容发生变更、修订、更新和修改后,您的继续与 Tay Chambers 沟通、使用我们的法律服务或聘请 Tay Chambers 提供帮助、咨询和/或查询,即表示您接受此类变更、修改和更新。

个人资料的收集

1.“个人资料是指且应指您提供给Tay Chambers有关您的信息,例如您与我们分享的姓名、昵称、帐单地址、通信地址、送货地址、电话或手机号码、性别、传真号码、电子邮箱、国民注册身份证号码、护照号码、国籍、年龄、出生日期、图像或头像或照片或录音或录像、学历、学历证书、过去的工作经验和资格、证书、文件、备注、简历或视频简历、您以前的工资、信用卡详细信息、借记卡详细信息、公积金(EPF) 和社会保险(SOCSO)号码、个人兴趣和偏好、查询、您的配偶或家庭成员的详细信息和银行账户信息以及任何可能识别您、您的配偶或家庭成员的信息、有关您的网络以及与您互动的人和帐户的信息、政府颁发的身份证明或其他需要的信息供我们的尽职调查,客户了解,身份验证或欺诈预防目的、使用和交易数据、位置数据、用户参与内容的汇总数据以及与您提供给Tay Chambers或许用于收集、参考、储存、使用及处理(或已经用于收集、储存、使用及处理)的任何相关的信息和文件。我们可能会收集、使用和处理您通过我们的网站或任何其他方式提供给我们的个人资料。

2. 除了您直接向Tay Chambers提供或提交的个人资料,无论是否通过网站(例如:即在您与Tay Chambers通信期间和/或当您聘请Tay Chambers请求法律服务或寻求帮助、咨询或查询时),前提在于有Tay Chambers的参与下,Tay Chambers可能直接或间接通过各种来源来收集您的个人资料,包括但不限于任何预约、活动、研讨会、讲座或由 Tay Chambers 组织、安排或赞助的其他方式或网站上使用或留下的的数据。

3. 我们收集您的个人资料的提供是自愿的。 但是,如果您不提供您的个人资料,Tay Chambers可能无法 (i) 与您沟通; (ii) 为您提供您所需的法律服务、协助、咨询和查询; 或 (iii) Tay Chambers认为合适的目的处理您的个人资料,包括但不限于Tay Chambers的潜在实习、学生期或就业。

4. 您同意不向我们提交任何不准确或具有误导性的信息,并且您同意通知我们此类信息的任何不准确或更改。 您进一步同意向Tay Chambers提交准确、更新、真实和完整的信息。 我们保留要求您提供更多文件以验证您提供的信息的裁量权。 除非现行法律要求,否则我们通常不需要您的个人敏感信息来为您提供法律服务、协助、咨询和查询。 如果您不希望我们收集您的个人敏感信息,请不要提交。 个人敏感信息包括政治观点、宗教信仰或其他类似性质的信仰、实施或涉嫌实施任何犯罪的任何个人信息。

收集和使用个人资料的目的

5. Tay Chambers可能会出于与您要求的法律服务、协助、咨询或查询以及Tay Chambers的业务活动相关的目的使用和处理您的个人资料,其中包括但不限于:

  1. 与您、您的推荐人和/或您提供详细信息的担保人沟通;
  2. 与相关单位和当局核实您的身份和详细信息;
  3. 处理和回应您提出的问题、评论、寻求帮助和询问;
  4. 向您提供服务和协助,服务和协助应由 Tay Chambers Tay Chambers 的授权代理人或代表提供;
  5. 管理、提供和管理 Tay Chambers 提供的法律服务、协助、咨询或查询;
  6. 评估和/或验证您的就业能力和信用;
  7. 用于内部行政和管理目的;
  8. 管理和发展内部培训和保证;
  9. 监督、改进、维护和发展 Tay Chambers的运营和绩效及其提供的相关服务和协助;
  10. 维护和开发网站;
  11. 进行研发和统计分析;
  12. 检测和预防欺诈活动或犯罪;
  13. 向监管和政府机构提供信息,以遵守法定和政府要求,包括根据1965年无人认领资金法案的要求向马来西亚总会计师部的无人认领资金管理部门必要披露您的信息,如果您有任何无人认领的款项, 及其现行或随后的规定;
  14. 供我们遵守法律规定的义务,包括遵守与证据有关的法律;和
  15. 或与上述有关或附带的所有其他目的,

并且您在此同意Tay Chambers以本声明中指明的方式收集、使用和处理您的个人资料。 您在此同意,如果您不同意Tay Chambers和网站为上述目的处理您的个人资料,则您不会通过网站向Tay Chambers提交任何信息。

其他目的

6. Tay Chambers也可能出于其他目的使用和处理您的资料,包括但不限于:

  1. 向您发送诸如文章、声明、时事通讯以及其他更新之类的材料;
  2. 发送公益告示和季节性问候信息;
  3. 分发您可能感兴趣的活动、研讨会、会议和讲座的信息或详情。

7. 如果您不同意Tay Chambers以第 6 段中列出的目的处理您的个人资料,请使用下文第 13 段中所述的联系方式通知Tay Chambers

8.除上文第56段所列目的以外,Tay Chambers将在处理您的个人资料前征求您的同意。

个人资料的转移和保留

9. 由于Tay Chambers的信息技术存储设施和服务器的一部分可能位于其他司法管辖区,因此您的个人资料可能会转移到马来西亚以外的司法管辖区存储、使用和处理。 此外,如果我们提供的此类服务或协助涉及位于马来西亚境外的单位或机构,您的个人资料可能会根据上文第 5 和第 6 段所述的目的被转移出马来西亚。

10.Tay Chambers也将在其认为合适的任何其他目的或情况下,在必要的期限内保留您的个人资料以完成上文第56段中阐述的目的。

个人资料的安全

11.Tay Chambers会以安全的方式保存和处理您的个人资料。Tay Chambers在可行的情况下,将按照现行法律法规实施适当的措施、安全保障措施和程序,以确保您的个人资料的机密性,并防止任何未经授权或非法使用您的个人资料以及任何意外丢失或销毁或损坏此类信息。

向第三方披露

12.Tay Chambers可能会聘请其他公司、附属公司、服务提供商或个人代表履行Tay Chambers的职能,因此可能会向第三方提供访问或披露您的个人资料,例如以下所列(并非详尽无遗):

  1. Tay Chambers 签约或授权以协助 Tay Chambers 向您提供全部或部分协助或 Tay Chambers 服务的第三方;
  2. 参与向您提供我们的服务或协助的任何部分的业务合作伙伴、战略合作伙伴、服务和内容提供商以及承包商;
  3. 专业顾问,包括律师、会计师、税务顾问和审计师,需知悉;
  4. 信用提供者或信用报告机构或欺诈预防机构;
  5. 信息技术 (IT) 服务提供商;
  6. 数据输入服务提供商;
  7. 储存设施供应商;
  8. 银行和金融机构;
  9. 任何专业顾问和外部审计师;
  10. 监管和政府机构;
  11. 保险提供者;
  12. 我们进行重组或改革的任何组织,我们持有关于您的任何个人资料将被转移
  13. 协助执法机构履行其职能、法院或法律要求或授权的其他机构,包括用于上述文第 5(f) 段所述目的;和
  14. 任何资料保护立法允许的其他情况。

访问和更正个人资料和查询的权利

13. 除适用法律规定的任何例外情况外,您可在此后随时要求:(i) 访问您的个人资料; (ii) 更正您的个人资料; (iii) 限制您个人资料的处理; 或 (iv) 通过以下的联系方式从Tay Chambers获取有关处理您的个人资料的更多信息:

姓名:Tay Hongyi
地址:No. 7-02, Jalan Molek 1/29, Taman Molek, 81100 Johor Bahru, Johor
电子邮件:[email protected]
电话:+60197388420

14. 您必须具体说明您希望访问或更正的个人资料。我们可能会酌情决定允许所请求的访问和更正,并可能会采取措施验证您的身份,包括要求提供进一步的文件证据和有关您的请求的详细信息,以避免欺诈和不准确,然后才能响应您的请求。 Tay Chambers 有权出于法律的原因拒绝您访问和/或更正您的个人资料的请求,例如在为您提供访问权限的费用与您的隐私风险不成比例的情况下。

同意

15. 您同意Tay Chambers按上文所述收集、使用、披露和处理个人资料。 除非且直至您向Tay Chambers提出异议,否则您将被视为已完全同意Tay Chambers收集、使用和处理您的个人资料。 如果您不同意Tay Chambers按照本声明所述处理您的个人资料,请不要使用我们的服务或访问我们的平台或填写您的任何信息或个人资料。 我们保留随时更改、修改、更新和修正本声明的权利。 在现行适用法律允许的最大范围内,您继续参与Tay Chambers和使用本网站,包括提供任何信息或个人资料,即构成您对本声明所做更改的不可撤销的承认和接受。

Notis Data Peribadi dan Privasi

Pengenalan

Tay Chambers menghormati Data dan Privasi Peribadi anda. Kami menganggap dan memandang serius data peribadi dan keselamatan privasi anda. Notis Data Peribadi dan Privasi (“Notis”) ini akan menetapkan kaedah Tay Chambers menggunakan, memproseskan, dan mengendalikan Data Peribadi anda. Privasi anda adalah penting bagi Tay Chambers. Anda diminta membaca Notis ini dengan teliti kerana kandungan Notis ini adalah merupakan sebahagian daripada syarat penggunaan yang mengawal dan mengatur penggunaan perkhidmatan yang dibekalkan oleh Tay Chambers. Notis ini dikeluarkan untuk semua pelanggan kami mengikut kehendak Akta Perlindungan Data Peribadi 2010 Malaysia.

Anda dengan ini memberikan kebenaran dan akan disifatkan sebagai telah memberi kebenaran kepada pemprosesan Data Peribadi anda oleh Tay Chambers dan semua pihak yang terlibat dalam pembekalan perkhidmatan oleh Tay Chambers melalui pelantikan atau penggunaan Tay Chambers untuk membekalkan perkhidmatan undang-undang, meminta bantuan, perundingan dan pertanyaan atau dengan berinteraksi dengan Tay Chambers sama ada di premis pejabat kami, acara, seminar, ceramah atau selainnya, atau dengan menggunakan laman web Tay Chambers: https://www.taychambers.com (“Laman Web”) atau dengan memberikan sebarang Data Peribadi kepada pegawai yang telah diberikuasa dengan sewajarnya oleh Tay Chambers.

Sekiranya terdapat sebarang percanggahan antara versi Notis ini di dalam Bahasa Inggeris dengan mana-mana terjemahan berikutnya di dalam bahasa lain, versi Bahasa Inggeris ini mestilah digunapakai. Tay Chambers berhak untuk mengubah, meminda, mengemaskini atau mengubahsuai syarat-syarat dan kandungan Notis ini pada bila-bila masa dengan memuatnaikkan Notis yang dikemaskini di Laman Web. Dengan meneruskan untuk berkomunikasi dengan Tay Chambers, menggunakan perkhidmatan undang-undang kami atau melantik Tay Chambers untuk mendapatkan bantuan, perundingan dan/atau pertanyaan berikutan perubahan, pindaan, pengemaskinian dan pengubahsuaian kepada syarat-syarat dan kandungan Notis ini, ini akan menandakan penerimaan anda terhadap perubahan, pindaan, pengemaskinian dan pengubahsuaian tersebut.

Pengambilan Data Peribadi

1. “Data Peribadi” bermaksud dan hendaklah bermaksud maklumat berkenaan anda yang mana telah diberikan oleh anda kepada Tay Chambers, seperti nama, nama samaran, alamat pengebilan, alamat surat-menyurat, alamat penghantaran, nombor telefon atau nombor telefon bimbit, jantina, nombor faksimili, alamat e-mel, nombor Kad Pengenalan, nombor pasport, kewarganegaraan, umur, tarikh lahir, gambar atau avatar atau fotografi atau rakaman audio atau video yang anda kongsi dengan kami, kelayakan akademik, sijil akademik, pengalaman kerja yang lepas dan kelayakan, sijil, dokumen, komen, resume atau resume dalam bentuk video yang anda kongsi dengan kami, gaji terdahulu anda, butiran kad kredit, butiran kad debit, nombor EPF dan SOCSO, minat dan pilihan peribadi, pertanyaan, maklumat berkenaan pasangan atau ahli-ahli keluarga anda dan maklumat akaun bank dan sebarang maklumat yang mungkin mengenalpasti anda, pasangan anda atau ahli-ahli keluarga anda, maklumat berkenaan rangkaian anda dan pihak-pihak dan akaun-akaun yang anda berinteraksi, pengenalan diri yang dikeluarkan oleh kerajaan atau maklumat lain yang diperlukan untuk ketekunan wajar (due diligence) kami, ketahui pelanggan anda (KYC), pengesahan identiti, atau tujuan pencegahan frod, data penggunaan dan transaksi, data lokasi, data agregat mengenai kandungan yang digunakan oleh pengguna dan maklumat dan dokumen-dokumen lain yang berkaitan dengan pembekalan sebarang maklumat oleh anda kepada Tay Chambers yang telah atau mungkin telah diambilkan, disimpan, digunakan dan diproses oleh Tay Chambers dari semasa ke semasa. Kami mungkin mengambil, menggunakan dan memproses Data Peribadi anda yang mana telah diberikan oleh anda kepada kami melalui Laman Web kami atau melalui kaedah-kaedah yang lain.

2. Sebagai tambahan kepada Data Peribadi yang anda berikan atau serahkan kepada Tay Chambers secara langsung sama ada melalui Laman Web atau sebaliknya (sebagai contoh semasa komunikasi anda dengan Tay Chambers dan / atau ketika anda melantik Tay Chambers untuk mendapatkan perkhidmatan undang-undang atau untuk meminta bantuan, perundingan atau pertanyaan), Tay Chambers juga mungkin mengambilkan Data Peribadi anda dari pelbagai sumber yang Tay Chambers memperolehi atau mungkin mempunyai penglibatan sama ada secara langsung atau tidak langsung, termasuk tetapi tidak terhad kepada sebarang temu janji, acara, seminar, ceramah atau selainnya, dianjurkan, disertai, dijadualkan atau ditaja oleh Tay Chambers atau dari cookies yang digunakan di Laman Web.

3. Pembekalan Data Peribadi anda yang kami ambil mungkin adalah sukarela. Walau bagaimanapun, jika anda tidak memberikan Data Peribadi anda, Tay Chambers mungkin tidak dapat untuk (i) berkomunikasi dengan anda; (ii) membekalkan kepada anda perkhidmatan undang-undang, bantuan, perundingan dan pertanyaan yang diperlukan oleh anda; atau (iii) memproses Data Peribadi anda untuk tujuan yang difikirkan sesuai oleh Tay Chambers termasuk tetapi tidak terhad kepada potensi magang, murid atau pekerjaan dengan Tay Chambers.

4. Anda bersetuju untuk tidak menyerahkan kepada kami maklumat yang tidak tepat atau mengelirukan, dan anda bersetuju untuk memaklumkan kepada kami tentang sebarang ketidaktepatan atau perubahan kepada maklumat tersebut. Anda selanjutnya bersetuju untuk menyerahkan kepada Tay Chambers maklumat yang tepat, terkini, benar dan lengkap. Kami mempunyai hak atas budi bicara mutlak kami untuk meminta dokumen yang lebih lanjut daripada anda untuk tujuan pengesahan maklumat yang telah diberikan oleh anda. Kami secara amnya tidak memerlukan Data Peribadi yang sensitif berkenaan anda untuk pembekalan perkhidmatan undang-undang, bantuan, perundingan dan pertanyaan kepada anda melainkan jika diperlukan oleh undang-undang yang terpakai. Sekiranya anda tidak mahu Data Peribadi sensitif diambilkan, sila jangan menyerahkannya. Data peribadi sensitif merangkumi sebarang Data Peribadi tentang pendapat politik, kepercayaan agama atau kepercayaan lain yang serupa, pelakuan atau dakwaan tentang pelakuan sebarang kesalahan.

Tujuan Pengambilan dan Penggunaan Data Peribadi

5. Tay Chambers boleh menggunakan dan memproses Data Peribadi anda bagi tujuan yang berkaitan dengan perkhidmatan undang-undang, bantuan, perundingan atau pertanyaan yang diminta oleh anda dan untuk aktiviti perniagaan Tay Chambers yang meliputi, tanpa batasan: –

  1. untuk berkomunikasi dengan anda, rujukan dan / atau penjamin yang mana maklumatnya telah diberikan oleh anda;
  2. untuk mengesahkan identiti dan maklumat anda dengan pihak-pihak dan pihak berkuasa yang berkenaan;
  3. untuk memproses dan membalas kepada soalan, komen, bantuan yang diminta dan pertanyaan oleh anda;
  4. untuk memberi perkhidmatan dan bantuan kepada anda di mana perkhidmatan dan bantuan tersebut akan dibekalkan oleh Tay Chambers atau ejen atau wakil Tay Chambers yang diberikuasa;
  5. untuk mentadbir, membekalkan dan mengurus perkhidmatan undang-undang, bantuan, perundingan atau pertanyaan yang dibekalkan oleh Tay Chambers;
  6. untuk menilai dan / atau mengesahkan kebolehkerjaan dan kelayakan kredit anda;
  7. untuk tujuan pentadbiran dan pengurusan dalaman;
  8. untuk menguruskan dan mengembangkan latihan dan jaminan dalaman;
  9. untuk memantau, memperbaiki, mengekalkan dan mengembangkan operasi dan prestasi Tay Chambers serta perkhidmatan dan bantuan berkaitan yang dibekalkan oleh Tay Chambers;
  10. untuk menyelenggara dan mengembangkan Laman Web;
  11. untuk menjalankan penyelidikan dan pengembangan dan analisis statistik;
  12. untuk mengesan dan mencegah aktiviti atau jenayah yang mempunyai unsur penipuan;
  13. untuk memberikan maklumat kepada  pihak berkuasa kawal selia dan kerajaan untuk mematuhi kehendak undang-undang dan kerajaan, termasuk pendedahan yang diperlukan kepada Bahagian Pengurusan Wang Tidak Dituntut di Jabatan Akauntan Negara Malaysia maklumat anda seperti yang dikehendaki berdasarkan Akta Wang Tidak Dituntut 1965 dan peraturannya yang berlaku atau seterusnya sekiranya berlaku wang yang tidak dituntut dari pihak anda;
  14. untuk membolehkan Tay Chambers mematuhi kewajibannya dibawah undang-undang, termasuk pematuhan dengan undang-undang yang berkaitan dengan keterangan; dan
  15. atau semua tujuan lain yang berkaitan dengan atau bersampingan dengan perkara di atas,

dan anda dengan ini bersetuju dan membenarkan Tay Chambers mengambil, menggunakan dan memproses Data Peribadi anda dengan cara yang dikenal pasti dalam Notis ini. Anda dengan ini bersetuju untuk tidak menyerahkan sebarang maklumat kepada Tay Chambers melalui Laman Web sekiranya anda tidak setuju dan tidak membenarkan Tay Chambers dan Laman Web untuk memproses Data Peribadi anda untuk tujuan yang disebutkan di atas.

Tujuan Lain

6. Tay Chambers juga dapat menggunakan dan memproses data anda untuk tujuan lain yang meliputi, tanpa batasan: –

  1. untuk menghantar anda bahan seperti penulisan, penyataan, buletin, artikel dan juga pengemaskini yang lain;
  2. untuk menghantar pengumuman perkhidmatan awam atau mesej ucapan perayaan;
  3. untuk menyebarkan maklumat atau butiran acara, seminar, persidangan dan ceramah yang mungkin diminati oleh anda.

7. Sekiranya anda tidak membenarkan Tay Chambers untuk memproses Data Peribadi anda untuk tujuan seperti mana yang disenaraikan di perenggan 6, sila maklumkan kepada Tay Chambers melalui maklumat perhubungan yang dinyatakan di perenggan 13 di bawah.

8. Tay Chambers akan memohon kebenaran anda sebelum memproses Data Peribadi anda untuk tujuan selain dari yang dinyatakan di perenggan-perenggan 5 dan 6 di atas.

Pemindahan dan Penyimpanan Data Peribadi

9. Memandangkan sebahagian fasiliti dan server penyimpanan teknologi maklumat Tay Chambers mungkin terletak di bidang kuasa lain, Data Peribadi anda mungkin dipindahkan ke, disimpan, digunakan dan diproses di bidang kuasa selain Malaysia. Selanjutnya, Data Peribadi anda mungkin dipindahkan ke luar Malaysia untuk tujuan seperti yang dinyatakan di perenggan-perenggan 5 dan 6 di atas di mana perkhidmatan undang-undang, bantuan, perundingan atau pertanyaan tersebut dibekalkan oleh kami mungkin melibatkan pihak-pihak atau pihak berkuasa yang berada di luar Malaysia.

10. Tay Chambers juga akan menyimpan Data Peribadi anda untuk tempoh yang diperlukan untuk menunaikan tujuan yang dinyatakan di perenggan-perenggan 5 dan 6 di atas dan untuk tujuan lain yang dianggap sesuai oleh Tay Chambers.

Keselamatan Data Peribadi

11. Tay Chambers akan menyimpan dan memproses Data Peribadi anda dengan cara yang selamat. Tay Chambers berusaha, di mana boleh dilaksanakan, untuk menerapkan langkah, keselamatan dan prosedur keselamatan yang sesuai dengan undang-undang dan peraturan yang sediaada untuk memastikan kerahsiaan Data Peribadi anda dan untuk mencegah penggunaan Data Peribadi anda secara tidak sah atau menyalahi undang-undang serta kehilangan atau kemalangan yang tidak disengajakan atau pemusnahan, atau kerosakan maklumat tersebut.

Sekiranya Tay Chambers memberikan Data Peribadi kepada pihak ketiga, Tay Chambers akan mengambil langkah yang wajar untuk memastikan bahawa pihak-pihak ini terikat secara kontrak untuk melingungi privasi anda, menjaga keselamatan Data Peribadi anda dan memprosesnya sesuai dengan undang-undang yang sediaada.

Pendedahan kepada Pihak-Pihak Ketiga

12. Tay Chambers mungkin melantik syarikat-syarikat, pembekal-pembekal perkhidmatan atau individu-individu lain untuk melaksanakan fungsi bagi pihak Tay Chambers, dan sebagai akibat mungkin memberikan akses atau mendedahkan Data Peribadi anda kepada pihak-pihak ketiga seperti yang disenaraikan di bawah ini [bukan keseluruhan (non exhaustive)]:

  1. pihak-pihak ketiga yang mempunyai kontrak dengan atau diberikuasa oleh Tay Chambers untuk membantu Tay Chambers berhubung dengan penyampaian semua atau sebahagian daripada bantuan atau perkhidmatan Tay Chambers kepada anda;
  2. rakan niaga, rakan strategik, pembekal perkhidmatan dan kandungan dan kontraktor yang terlibat dalam menyampaikan mana-mana bahagian perkhidmatan atau bantuan kami kepada anda;
  3. penasihat profesional termasuk peguam, akauntan, penasihat cukai dan juruaudit, atas dasar perlu tahu;
  4. pembekal kredit atau agensi pelaporan kredit atau agensi pencegahan frod;
  5. pembekal perkhidmatan teknologi maklumat (IT);
  6. pembekal perkhidmatan kemasukan data;
  7. pembekal kemudahan simpanan;
  8. bank dan institusi kewangan;
  9. mana-mana penasihat profesional dan juruaudit luaran;
  10. pihak berkuasa kawal selia dan kerajaan;
  11. penyedia insurans;
  12. mana-mana organisasi yang kami melakukan dalam penyusunan semula atau pembaharuan di mana Data Peribadi yang kami mempunyai berkenaan anda akan dipindahkan;
  13. badan-badan penegak hukum untuk membantu dalam fungsinya, pengadilan atau sebagaimana yang dikehendaki atau dibenarkan oleh undang-undang, termasuk untuk tujuan seperti yang dijelaskan dalam perenggan 5 (f) di atas; dan
  14. selainnya yang dibenarkan di bawah mana-mana peruntukan berkenaan perlindungan data.

Hak untuk Mengakses dan Membetulkan Data Peribadi dan Pertanyaan

13. Tertakluk kepada pengecualian di bawah undang-undang yang terpakai, anda boleh pada bila-bila masa selepas ini memohon: (i) untuk mengakses Data Peribadi anda; (ii) untuk pembetulan atau pembaikan Data Peribadi anda; (iii) untuk mengehadkan pemprosesan Data Peribadi anda; atau (iv) untuk mendapatkan maklumat lanjut dari Tay Chambers berkenaan pemprosesan Data Peribadi anda dengan menghubungi: –

Nama: Tay Hongyi
Alamat: No. 7-02, Jalan Molek 1/29, Taman Molek, 81100 Johor Bahru, Johor
E-mel: [email protected]
No Telefon: +60197388420

14. Anda mesti menyatakan secara khusus Data Peribadi yang ingin diakses atau dibetulkan oleh anda. Kami mungkin menggunakan budi bicara kami dalam membenarkan akses dan pembetulan yang dipohon dan mungkin mengambil langkah untuk mengesahkan identiti anda termasuk permintaan bukti dokumentari yang lebih lanjut dan butir mengenai permohonan anda untuk mengelakkan frod dan ketidaktepatan, sebelum kami dapat membalas kepada permohonan anda. Tay Chambers berhak untuk menolak permohonan anda untuk mengakses dan / atau membuat sebarang pembetulan kepada Data Peribadi anda atas alasan yang dibenarkan di bawah undang-undang, seperti di mana perbelanjaan untuk memberikan akses kepada anda adalah tidak setanding dengan risiko kepada privasi anda.

Kebenaran

15. Anda bersetuju kepada pengambilan, penggunaan, pendedahan dan pemprosesan Data Peribadi oleh Tay Chambers seperti yang dinyatakan di atas. Kecuali dan sehingga anda memaklumkan kepada Tay Chambers tentang sebarang bantahan anda, ia adalah dianggap bahawa anda telah memberikan kebenaran dengan sepenuhnya kepada Tay Chambers untuk mengambil, mengguna dan memproses Data Peribadi anda. Sekiranya anda tidak membenarkan pemprosesan Data Peribadi anda seperti yang dinyatakan dalam Notis ini, sila jangan menggunakan perkhidmatan kami atau mengakses platform kami atau mengisi sebarang maklumat atau Data Peribadi anda. Kami berhak untuk mengubah, mengubahsuai, mengemaskini dan meminda Notis ini pada bila-bila masa. Sejauh mana yang dibenarkan di bawah undang-undang yang terpakai, penglibatan Tay Chambers dan penggunaan Laman Web anda secara berterusan, termasuk penyediaan sebarang maklumat atau Data Peribadi, adalah merupakan pengakuan dan penerimaan anda yang tidak boleh ditarik balik kepada perubahan yang dibuat kepada Notis ini.

error: Content is protected !!